Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    College Freshman
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    OR
    Posts
    78
    Post Thanks / Like

    versaworks / crop marks with trim marks

    I was doing a bunch of different cut decals, and I didn't notice one group had trim marks enabled in the print job. That basically throws everything out of alignment. I'm assuming that whenever this happens, you basically need remove the trim marks and reprint, but I was curious if there is anyway to recover from that sort of error. Seems kind of odd that Versaworks don't warn about issues like that, since it appears you should never have trim/margin marks if you're using crop marks for cutting.

  2. #2
    Master of Arts Kentucky Wraps's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kentucky
    Posts
    1,022
    Post Thanks / Like
    If you're talking about the contour cut lines from your design program, they won't show up in the print from Versaworks if you created them with the right color setup before exporting.
    Human error. We've done it too.

  3. #3
    College Freshman
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    OR
    Posts
    78
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Kentucky Wraps View Post
    If you're talking about the contour cut lines from your design program, they won't show up in the print from Versaworks if you created them with the right color setup before exporting.
    Human error. We've done it too.
    Thanks - wasn't that! Everything was fine except one small set of decals had the trim marks enabled, and that evidently shifts the origin or starting point for the plotter so everything in the whole batch is ruined. Remove the trim marks, reprint, and it cuts fine. Just super irritating and I wondered if there was a workaround next time ( if ever ) that happens again!

  4. #4
    College Senior ABPGraphics's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Utah
    Posts
    607
    Post Thanks / Like
    Didn't think the alignment would change with trim marks, but add the job again as a separate job to Versaworks. Make sure the settings are all the same including the trim marks. Rip. Change to cut. Cut.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 10-13-2015, 04:46 PM
  2. Replies: 11
    Last Post: 08-27-2010, 01:11 PM
  3. Can I cut with Type 1 crop marks?!?
    By thewoodage in forum Mimaki
    Replies: 6
    Last Post: 10-02-2007, 09:27 AM
  4. Roland VersaWorks Crop marks
    By Boogyman in forum Roland
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2007, 04:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 


» Search for Fonts at Signs 101


Looking for fonts? We highly recommend MyFonts.com

MyFonts

Powered by vBadvanced CMPS v4.3.0