» Google Translator



» September 2014

S M T W T F S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

 

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Today's Birthdays

William (40)

 


Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    10

    Flexi and Mimaki print/cut

    So I recently purchased a Mimaki CG-130fx to go with my Mimaki JV3-160s. I'm currently running Flexi 10.5 and have no problems with the printer. However I'm having a hard time with printing something and than cutting out out on the plotter.


    If I try to add the job to the plotter it says 'Cannot move job because of different setup'

    Any ideas would be helpful

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Chicago
    Posts
    4,474
    I belive you have to use Mimaki Fine Cut, it's a plugin for Illustrator

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    MO
    Posts
    411
    Quote Originally Posted by ChicagoGraphics View Post
    I belive you have to use Mimaki Fine Cut, it's a plugin for Illustrator
    Flexi 10.5 should support both

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    West Columbia, SC
    Posts
    2,333
    You do not need fine cut at all. Check that the cutter is setup right in production manager. I check back in here in the morning.
    Ineptocracy - a system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    West Columbia, SC
    Posts
    2,333
    Ok - I'm assuming you were already printing fine on the JV3.

    Again - you do not in any way need Mimaki Fine Cut if you have FlexiSign Pro. First make sure the cutter is connected to the computer via USB and you installed the Windows drivers for it and Windows sees it in Windows Device manager. If so load a scrap of anything in the cutter then in Production Manager add the cutter as another setup, if it gives multiple USB ports like USB001 or something you might have to pick one to begin with. Once it's there and has a check you can right click it on the line that is checked and try to send a test cut. This part must work. If that works then it's just a matter of setting the Default Job properties. I always had the "cutter options" button all shut off and set those from the cutter itself. Other then that - back in FlexiSign open something, click it and add a contour cut. Click it like you are going to print, should be a cutter tab on the Rip and Print dialog box. Make sure the registration mark is (going by memory on this as I do not have a Mimaki CG-FX cutter anymore) set to Mimaki type 2 and it is set as "send as separate jobs". Should print and the cut job should be sitting in Production Manager with a hold status. The load the print on the cutter, align it to the first mark, then send the job from Production Manager. It shoudl find all 4 corners and cut away.
    Ineptocracy - a system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    10
    Thank you very much for the quick reply.

    As of right now I can print fine. I will try your suggestions and post back here...

    Again thank you very much

  7. #7
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    10
    Figured it out.... Thank you very much. Problem was the contur cut and it's "mimaki type 1" marks. Didn't need fine cut at all.

Similar Threads

  1. mimaki cg 60sr how to work in flexi 7.6
    By martfarm in forum Mimaki
    Replies: 0
    Last Post: 05-17-2010, 08:57 AM
  2. mimaki jv3-75 flexi
    By revtech in forum Mimaki
    Replies: 2
    Last Post: 09-13-2009, 09:46 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 05-18-2009, 01:02 PM
  4. Mimaki JV3-160S and Flexi for MAC
    By 5starwraps in forum Mimaki
    Replies: 1
    Last Post: 04-01-2009, 05:47 PM
  5. new setup ?s for changing flexi/mimaki CPU
    By iSign in forum Miscellaneous Printers
    Replies: 12
    Last Post: 09-06-2007, 11:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 


» Search for Fonts at Signs 101


Looking for fonts? We highly recommend MyFonts.com

MyFonts

» Search for Clipart, Fills and Digital Art at Signs 101


Search for clipart, fills and digital art at ExpressClipart.com


Keyword Search  
  Advanced Search

 


Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1

TERMS AND CONDITIONS OF USE

All posts and other information available at Signs 101 should be viewed as the opinion only of the poster. No claim is made that any information is accurate. As such, each reader should not rely on any information available here as accurate and should independently verify such accuracy. In addition, no claim is made that posts made here will be free from profanity, obscenity, rude, hurtful, libelous or insulting opinions of the poster. Such posts should, however, be reported to an Administrator for review.

Neither the owners, employees, officers nor directors of Signs 101 shall be held responsible or liable under any legal theory for any loss or injury resulting from any post, information made available, policy, action or lack of an action at Signs 101. Your use of this website is your acceptance of these terms and conditions of use.