Need Help Registration marks are printing off.

Jharris81

New Member
My printer just started doing this and is making a weird noise from the cutting head of the printer.
3555ddf729168cde9baece8c12dd92e5.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Jharris81

New Member
Yes it is loaded straight. I took a video but don’t know how to load to the site


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Boudica

I'm here for educational purposes.
IDK what kind of printer can print crooked like that. How's the media secured? Media clamps failure, so the media is skewing?
 

Jharris81

New Member
Well didn’t have a lot of time to investigate into it at the moment so hopefully tomorrow I can dive into it a bit more. I know that the carriage was making a kind of clacking noise when it was moving back and forth and then when it was cutting it was a lot more apparent. I would say it was almost like an out of round roller moving back and forth.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Joseph44708

New Member
That clacking noise could be your media guides hitting against the print head as it passes over them. Make sure they are flat.
 

Medina Signs

Old Member
also, check your encoder strip and clean with alcohol swab if necessary. Also check the media feed encoder. Had an ink xplosion once and the feed encoder got ink on the encoder disk caused a feed problem.
 

Jharris81

New Member
So I finally got around to running the printer again and the issue is gone. Could it of been because of temp change? We went up to 95 degrees last week and the AC had not been turned on in the shop. Wasn’t terribly hot but I think the shop was around 80 degrees.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

rjssigns

Active Member
So I finally got around to running the printer again and the issue is gone. Could it of been because of temp change? We went up to 95 degrees last week and the AC had not been turned on in the shop. Wasn’t terribly hot but I think the shop was around 80 degrees.


Sent from my iPhone using Tapatalk
You can run an environmental match. Been a while since I owned a Roland so can't tell you exactly how to access the function.
 

Jharris81

New Member
I went through everything today and nothing seems to be of now. So I will just let it ride till it arises again.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Joseph44708

New Member
This problem is looking like the media was not loaded correctly.
We have a person that is a button pusher and tries to help out, but screws things up 30% of the time. He is great at packaging, shipping and knowing how machines work.
But when it comes down to producing a finished product he is clueless.
Trying to retrain him so he can pay attention to detail and see the finished product.
 
Top